6 gouden tips voor een succesvolle bevalling!

Klinkt veelbelovend he? Het is helaas geen garantie want elke vrouw, lichaam en bevalling is anders.  

Toen ik zwanger werd kreeg ik het gevoel dat ik na 9 maanden een Olympisch prestatie moest neerzetten! Het op de wereld brengen van een mens….. daarbij was een voorbereiding op olympisch niveau dus nodig!

Graag deel ik met jou mijn ervaring ter voorbereiding van mijn bevalling. Mede door deze voorbereiding heb ik een hele fijne thuisbevalling gehad van 4 uur. Ik hoop voor jou ook een succesvolle en mooie bevalling. Je kan het!

Fit Mamasita: Gezond eten, jaja een tip die je van iedereen krijgt, ik weet het. In elk blad over zwanger- en moederschap vind je tips over wat je wel en niet moet eten. Het drinken van Groene Smoothies gaf mij kracht tijdens mijn zwangerschap, bevalling en herstel. Het eten van verse (biologische) groente, fruit, noten en granen kan ik je zeker aanraden.

Move that body: Op mijn sportschool kreeg ik een hele fijne fitness zwangerschapsschema waarmee ik 3x per week aan de slag kon. Ik heb tot week 36 gesport en met week 38 is Mika geboren.

Mindset trainen: De meeste bevallingsverhalen die ik te horen kreeg waren (helaas) horrorverhalen. Dat hoeft niet jouw verhaal te zijn! Dit zei ik tegen mezelf als iemand begon over een bevallingsverhaal wat bloed, scharen, complicaties en andere onprettige details bevatte. ‘Jouw verhaal is niet mijn verhaal’. Wat ik geleerd heb is om geen verbeelding te maken van de bevalling want je kan niet in de toekomst kijken. Blijf positief en luister goed naar je lichaam!

Cursus volgen: De cursus Mindful zwanger en bevallen heeft mij ontzettend geholpen om tijdens de bevalling in het moment te zijn zonder te oordelen. Je lichaam gaat op slot als je jezelf verzet tegen de pijn. Toen ik tijdens de heftige weeën de pijn verwelkomde kwam de natuurlijke cocktail van Oxytocine, Endorfine en Adrenaline vrij. Daardoor kwam mijn ontsluiting goed op gang. Ik ben nog nooit high geweest, maar op dat moment voelde ik me echt een heerlijke hippie. De pijn van de bevalling kan ik me gelukkig niet meer herinneren.

De juiste informatie: Net als veel mama’s heb ik veel gelezen. Het boek ‘Veilig bevallen van Beatrijs Smulders’ zorgde er voor dat ik tijdens mijn bevalling kalm bleef en niet in paniek raakte. Als ik een pijn of sensatie voelde wist ik waar het vandaan kwam. Ik snapte ook wat er ging gebeuren als de Verloskundige mij informeerde. Het boek vertelt op een simpele manier wat het lichaam doormaakt tijdens de bevalling en hoe je je geestelijk hierop kan voorbereiden. 

Ik ben erg benieuwd naar jouw voorbereiding op je bevalling. Wat heb jij gedaan? Deel het en help andere Mamasita’s met de voorbereiding op deze Olympische prestatie!

Ook iets te delen? Geef hier je reactie!

Like mijn Facebook pagina om op de hoogte te blijven van nieuwe blogs, toffe vlogs en leuke GiveAways

 

Bitnami