Geboortekaartje Mika

Daar ligt hij op de mat. Aan de ooievaar postzegel kan je al zien dat het gaat om een geboorte! Mijn favoriete post. De meeste geboortekaartjes worden verzonden kort na de bevalling. Ze zijn ver van te voren uitgezocht, voorzien van een versje én natuurlijk de naam van de baby. Wij hadden bedacht dat we het anders gingen doen. Lees verder:

Stap 1. Kaartje kiezen

Elf jaar geleden kreeg ik een geboortekaartje in de bus van de dochter van mijn vriendin. Ze had een Unicef geboortekaartje uitgekozen. Door UNICEF-kaartjes te bestellen, steun je vrouwen wereldwijd bij de zwangerschap en een veilige bevalling. Ook worden moeder en kind ingeënt tegen ziektes als polio en tetanus of worden zij getest op HIV. Dit is mij altijd bijgebleven dus besloten we een blanco geboortekaartje te kiezen bij Unicef die we zelf kunnen ontwerpen.

Stap 2. Newbornshoot

Anderhalf week na de geboorte van Mika volgde een newbornshoot bij Vivan DrentZij komt bij jou thuis en dat is ideaal! Ze is heel geduldig, heeft veel aandacht voor het pasgeboren kindje en fotografeert met daglicht. En alle benodigdheden neemt ze zelf mee. Het beste moment om een newbornsessie met je pasgeboren baby te doen is in de eerste 2 weken na de geboorte, omdat ze dan nog lekker veel slapen.

Stap 3. Kaart opmaken

Nadat we een mooie foto hebben uitgekozen uit deze newbornshoot, gaan we de kaart ontwerpen op Unicef. Zelf ben ik altijd nieuwsgierig naar de betekenis van namen. Daarom hebben we ervoor gekozen om in de kaart de uitleg mee te geven van de naam.

Stap 4. Geboortekaart versturen

Volgens etiquette verstuur je de geboortekaart twee dagen na de bevalling. Wij vonden het fijn om de kaart later te versturen. Je zal merken dat bij de geboorte van je kind je omgeving zo snel mogelijk de baby wilt bezoeken. Het is fijn als je kraamvisite kan doseren omdat je in het begin je rust nodig hebt. Doordat wij het geboortekaartje van Mika 3 weken na zijn geboorte hadden verstuurd, konden we kraamvisite goed doseren en inplannen. De eerste maand hadden we vooral bezoek van onze directe familie en naasten.

Geboortekaartje binnenkant def

Deel hieronder het geboortekaartje van jouw kindje! Waarom heb je deze uitgekozen? Ik ben benieuwd!

Ook iets te delen? Geef hier je reactie!

Like mijn Facebook pagina om op de hoogte te blijven van nieuwe blogs, toffe vlogs en leuke GiveAways

 

Bitnami