Pepernotenpret

Met kriebels in mijn buik zit ik in stoel 8 rij 3 van het Zaantheater in Amstelveen. Sinterklaas komt binnen en ik voel de vlinders in mijn buik, ik zing met volle borst mee en swing in mijn stoel! Op schoot een mannetje van 3, verkleed als hulpsint, die met open mond alles probeert in zich op te nemen. Hij verroert geen haar, maar zijn ogen gaan alle kanten op.

De magie van Sinterklaas, ik schreef er al over in mijn vorige blog Het Nieuwe Sinterklaasfeest. Dat gevoel dat ik als kind had tijdens de Sinterklaas periode, ben ik niet kwijt. Daar kwam ik gisteren achter toen we de voorstelling Pepernotenpret van Dirk Scheele bijwoonde.

Op het podium staat een gezellig en kleurrijk decor met elementen die tot je verrassing bewegen! De zaal vol met blije kindjes verkleed als hulppiet of hulpsinterklaas. We wachten allemaal in spanning af tot de voorstelling gaat beginnen. En daar komt hij op, Dirk Scheele met een bos mooie krullen, gitaar en een zoete stem.

Als je een peuter hebt dan MOET je Dirk Scheele wel kennen. De kinderpopster die al meer dan 20 jaar met zijn vrolijke kinderliedjes langs theaters en poppodia toert in Nederland en België. In zijn liedjes gebruikt hij diverse muziekstijlen als rock & roll, blues-, pop-, dance-, klassiek en wereldmuziek in een eigen herkenbare stijl, die hij vertaalt naar het niveau van de kinderen. Dirk Scheele is ook te volgen op Youtube, Facebook en Instagram.

Tijdens de peuterdans lessen van Mika hoorde ik voor het eerst zijn liedjes: 1, 2 doe maar mee en rijden in een treintje. Compleet met choreografie gaan zowel Mika als ik helemaal op in zijn liedjes. Wat maakt het toch dat Dirk Scheele niet alleen leuk is voor kinderen, maar dat je als ouder er stiekem ook van geniet!

Pepernotenpret op het podium

In zijn voorstelling Pepernotenpret zingt hij samen met de band Piet Floyd (mede mogelijk gemaakt door Art en Entertainment College Amsterdam) nieuwe en oude Sinterklaasliedjes. Deze voorstelling is voor mij een goed voorbeeld van Het Nieuwe Sinterklaasfeest. Mooie en gezellige roetveeg pieten en oude Sinterklaas nummers in een nieuw jasje (vergelijkbaar als de liedjes in het (cd)boek ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je Piet’). De magie van Sinterklaas, zoals ik hem als kind ervoer, is voelbaar!

Op een gegeven moment waagt Sinterklaas zich achter de piano en speelt een nummer mee met Dirk en de Pietenband. Van begin tot eind is de Pepernotenshow een feest. Ik ben erg onder de indruk van de 8 koppige Pietenband Piet Floyd. Ze beheersen zo kundig de instrumenten en de drie zangeressen zingen volop in harmonie. Ze voegen een rock & roll gevoel toe aan de liedjes door middel van drums, gitaar, basgitaar en keybord. Dat klinkt echt te gek en swingend!

Aan het einde van de voorstelling komen de Pieten en Sinterklaas langs in de foyer voor een foto en een handje. En natuurlijk is Dirk Scheele er ook voor een meet en greet. Als je na de show eerst even een kopje thee/koffie gaat drinken vermijd je de drukte en kan je daarna in alle rust CD’s shoppen of op de foto met Dirk Scheele.

Dit weekend is Pepernotenpret voor het laatst te zien in Papendrecht en Zaandam. Zeker de moeite waard om samen met je kind(eren) naar toe te gaan! Vergeet je Sint of Piet outfit niet uit de kast te trekken!  

Ook iets te delen? Geef hier je reactie!

Like mijn Facebook pagina om op de hoogte te blijven van nieuwe blogs, toffe vlogs en leuke GiveAways

 

Bitnami